Reisverslag April 2014
Reisverslag April 2014

Reisverslag April 2014

In april 2014 ben ik, Jan van Meerkerk, alleen naar ons lepra project in Ghana geweest. Door omstandigheden kon Hans deze keer niet mee, maar omdat we in december 2013 van het Rode Kruis afd. Schoonhoven nog 1 keer de toezegging hadden gekregen om medicijnen mee te kunnen voor onze leprapatiënten die gebruik maken van onze polikliniek in Ho ben ik alleen gegaan.

Onze verpleegkundige was daar opnieuw ontzettend blij mee want ze had werkelijk helemaal geen medicijnen meer in voorraad.

Ook deze keer werden de medicijnen door de Schoonhovense Apotheek tegen inkoopprijs geleverd waar wij ze natuurlijk weer erg dankbaar voor zijn. In totaal kon ik daarom ca. 60 kg medicijnen meenemen.

reisverslag april 2014 rode kruis lepradorp.nl

Omdat ik dit keer alleen was betekende dit alleen wel dat ik teveel aan bagage had, maar gelukkig heeft de afdeling Humanitair Hulptransport de extra kosten hiervoor betaald en hebben we dus geen geld van de stichting hoeven te gebruiken voor het transport van de medicijnen.

reisverslag april 2014 septic tank lepradorp.nl

In het dorp is ondertussen ook weer heel wat gebeurd. Het belangrijkste is denk ik wel dat 1 van de waterpompen sinds ons vorige bezoek is voorzien van een electrische pomp en met die pomp wordt een voorraadtank van 5000 liter gevuld die op 8 meter hoogte staat.

De meeste huisjes zijn ondertussen aangesloten op deze tank en hierdoor hebben de meeste huisjes nu stromend water tot in hun huis. Dit is natuurlijk weer een grote stap voorwaarts in ons project en hiermee krijgen de leprapatiënten echt een menswaardiger bestaan in Ghana.

Net voor mijn vertrek heeft de stichting ook nog geld over kunnen maken naar Wilde Ganzen. Zoals de meesten wel weten wordt dit geld door Wilde Ganzen vermeerderd met 55%.

Door die 55% hebben ze genoeg geld overgemaakt naar onze rekening in Ho zodat onze aannemer weer een blokje van 4 huisjes kon gaan bouwen. Hiermee komen de 80 huisjes echt erg dichtbij, want als dit blok af is, dan hebben we 76 huisjes weten te realiseren.

Wij hopen dat we de komende jaren kunnen blijven rekenen op de hulp van vele sponsors, zodat we onze uiteindelijke doelstelling ook daadwerkelijk kunnen realiseren en hopelijk zelfs kunnen gaan overtreffen.

Jan van Meerkerk en Hans Straver