Reisverslag April 2011
Reisverslag April 2011

Reisverslag April 2011

Afgelopen april zijn we weer in Ho in Ghana geweest.

In de tussentijd waren er weer 2 blokjes van 4 huisjes opgeleverd en voor we eind april vertrokken konden we nog opdracht geven voor het volgende blok van 4 huisjes.

Dit was de eerste keer dat we er waren waarbij de polikliniek in bedrijf is. Stanley heeft inmiddels alle vloeren betegeld wat natuurlijk een erg goede zaak is voor de hygiene en het schoonmaken van de vloeren.

Nu de polikliniek in gebruik is hebben we ook mee kunnen kijken bij het verzorgen van de wonden en dat geeft toch wel echt een schokkend, maar reëel beeld wat lepra is.Zo staan er verschillende foto’s op de web-site waar u kunt zien hoe gruwelijk lepra de mensen verminkt voor de rest van hun leven. Deze keer hebben we ook wat foto’s geplaatst van de omgeving bij het lepradorp, zodat u ook een beetje een indruk kunt krijgen hoe het er verder uitziet in de buurt van Ho.

Wat valt er over dit bezoek verder nog meer te vertellen:

Stanley heeft veel werk gehad aan het aansluiten van de 2 grote septictanks, want het was veel meer werk dan verwacht om alle P.V.C. pijpen onder de rotsachtige grond weg te werken, maar alle huisjes zijn nu ook aangesloten op de septictanks, dus dat is voor de hygiene weer een grote stap vooruit.

Geschreven door Jan en Hans

Verder valt het ons iedere keer weer op dat de kinderen van de leprapatienten het om de huisjes heen keurig schoon en verzorgd houden wat voor de hygiene en de staat van onderhoud natuurlijk ook weer een zeer goed iets is en dit geeft ons ook een gerust gevoel naar de toekomst toe.

Al met al kunnen we zeggen dat we precies 4 jaar na het slaan van de eerste waterput een zeer groot deel van ons oorspronkelijke plan hebben weten te realiseren. We hebben naast onze oorspronkelijke doelstelling zelfs meer kunnen doen, doordat we een sponsor hebben weten te vinden voor de polikliniek, maar ook de 60 huisjes waren natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de bijdrages van zeer vele grote en kleine sponsors, waar wij natuurlijk ongelooflijk blij mee zijn.

Wij hopen dat we de komende jaren kunnen blijven rekenen op de hulp van vele sponsors, zodat we onze uiteindelijke doelstelling ook daadwerkelijk kunnen realiseren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *