Charity Shop

Mooie armbanden, kralen, stoffen en houtsnijwerk uit Ghana 

Klik voor een volledig overzicht van alle producten op 1 van de foto's op deze pagina.

Tegenwoordig zijn onze armbanden en kralen ook te koop bij Haven80 Schoenen. Ook hiermee wordt ons doel natuurlijk gesteund.   

altSinds ons laatste bezoek hebben we ons assortiment in de Charity shop uitgebreid. Vanaf nu hebben we naast de Armbanden ook losse kralen, stoffen, houten olifantjes en sleutelhangers met een houten olifantje eraan beschikbaar. Door de artikelen in de Charity shop hebben we al een steuntje in de rug gegeven aan een aantal lokale mensen in Ho, doordat die in 1 keer een grote hoeveelheid van hun voorraad konden verkopen. Daarnaast verzekeren wij dat de volledige opbrengst van de artikelen besteed zal worden aan ons project in Ghana. 

De artikelen betreffen echte Ghanese producten en zeker over de kralen armbanden en losse kralen valt nog wel wat extra informatie te geven.

Hoe worden de kralen gemaakt?
Van bestaand glas dat vermalen en verhit wordt. Dit wordt gegoten in een zelfgemaakte mal van klei. De ijsblauwe en bruine kralen zijn gemaakt zijn van cola-flesjes, de amberkleurige van altbierflesjes. Dit poederglas kan eventueel gemengd worden met kleurstoffen  Een steeltje van de Cassava-plant of een klein houtje wordt in het midden van het glas gestoken om het gaatje in de kraal te maken. Daarna worden ze met de hand geverfd en nogmaals verhit. Op de site vind je ook foto's van het maakproces van de kralen.

altDe Ghanese stof

De lappen stof hebben bijna allemaal een afmeting van 110 cm bij 180 cm MINIMAAL en sommige zijn ietsje groter.  

De houten olifantjes

alt

 

In een houtbewerkings werkplaats hebben we een aantal olifantjes gekocht (ca. 10cm lang bij 8 cm hoog) en olifantjes aan een sleutelring. De olifanten zijn echt met de hand gemaakt en zien er erg mooi uit. 

PRIJZEN:

Grote houten olifant           € 5,= /Sleutelhanger olifant € 2,50

altArmband                          € 5,=

Lappen stof                      € 8,= (grotere lappen tegen andere prijs)

Losse kralen                     € 0,25 per stuk

 

Wil je ons steunen? Dat zou super zijn!

Kies/Koop dan één van onze unieke artikelen en ik stuur deze graag naar je op. Alle artikelen hebben we gefotografeerd en geplaatst op een webalbum. Klik hier en je komt in het webalbum, waar bij iedere foto een nummer en eventueel subnummer wordt vermeld. Tevens wordt hier ook de uiteindelijke prijs van het artikel vermeld. De prijzen bij de foto's zijn de geldende prijzen excl. de eventuele verzendkosten.

Hoe kun je iets bestellen in de Charity shop

Heb je gevonden wat je zoekt stuur dan een mail naar ons waarin je vermeld wat je wilt kopen (onder vermelding van foto nummer en subnummer) en wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact op om een en ander verder te regelen.

Mocht er iets anders zijn wat je zou willen hebben en typisch Ghanees is, laat dit dan even weten door een berichtje achter te laten bij ons zodat we volgende keer in Ghana kunnen kijken of we het mee terug kunnen nemen.

J. van Meerkerk en H. Straver    

Help ons!

Informatie over doneren

Bezoek onze Charity Shop

Nu in het nieuws

Reisverslag september 2022

Lees dit bericht >>>

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen
Wij worden gesteund door Wilde Ganzen.

Onze doelstelling

Het realiseren van een dorp (80 woningen) voor verstoten gehandicapte leprapatienten in Ho, Ghana, Volta Region.