Bouwput

Mei 2010

Van 4 mei tot en met 18 mei zijn we weer in Ghana geweest om de voortgang van ons Lepradorp te aanschouwen en om weer allerlei zaken te regelen.

De nieuwe polikliniekIn totaal zijn er nu 44 huisjes, 2 waterpompen en een prachtige polikliniek af. De nieuwe polikliniek bevat een woonkamer, een keuken, een slaapkamer en een douche en toilet voor onze vrouwelijke dokter die 24 uur per dag aanwezig is voor het behandelen van deleprapatienten.

De overdekte ruimteDaarnaast heeft de polikliniek ook nog een behandelkamer, een voorraadkamer en een kamer voor als er een zeer zieke patient is. Daarnaast heeft de polikliniek ook nog een grote tweede keuken voor het bereiden van groepsmaaltijden omdat veel van de bewoners niet in staat zijn om zelf te koken. Voor het nuttigen van de hier bereidde maaltijden beschikt het polikliniekje ook nog over een grote overdekte ruimte. Al met al is de polikliniek een zeer noodzakelijke en welkome aanvulling op ons project in Ho, Ghana.

Naast de polikliniek is er de laatste tijd ook hard gewerkt aan het aanleggen van de septictanks. Tijdens de bouw van de septictanks is er jammer genoeg veel vertraging geweest omdat het van januari tot mei erg veel heeft geregend, waardoor de bouw van de septictanks iedere keer stopgezet moest worden omdat de fundering ervan dan gelijk tot soms kniehoog vol stond en bouwen daardoor echt niet mogelijk was. Gelukkig is ook dat nu achter de rug en zijn alle huisjes en de polikliniek met hun afvoer aangesloten op de septictanks.

Het derde wat er over dit bezoek te melden valt is dat de electriciteitsmaatschappij in Ho heeft toegezegd om gratis de benodigde stroomkabels naar ons dorp aan te leggen, waardoor we nu ook alle huisjes en de polikliniek kunnen gaan voorzien van electriciteit en verlichting. Aangezien de stroom niet duur is in Ghana zal onze stichting de kosten van de stroom gaan betalen.

Al met al hebben we weer veel vorderingen gemaakt, maar moet er ook nog veel gebeuren. Gelukkig lukt het nog steeds om sponsoring te krijgen voor huisjes en hebben we weer de opdracht kunnen geven voor het volgende blok van 4 huisjes, maar we zijn er natuurlijk nog lang niet, dus nieuwe sponsors zijn nog steeds erg welkom. Meer informatie over doneren vindt u door te kijken op de pagina doneren.

Schooltje voor de kinderenOns eerstvolgende bezoek aan Ho staat gepland voor het najaar, maar in de tussentijd zal er ook ander bezoek komen vanuit Schoonhoven. Lisanne Peltenburg en Ilona Faaij gaan deze zomer naar Ho om op de school waar de kinderen van de leprapatienten zitten vrijwilligerswerk te gaan doen. Zij zullen daar les gaan geven en de kinderen vinden het fantastisch om les te gaan krijgen van 2 blanke vrouwen en verheugen zich er dan ook al erg op. Als Lisanne en Ilona tijd over hebben zullen ze ook nog vrijwilligerswerk gaan doen in het dorp zelf.

Jan van Meerkerk en Hans Straver

Help ons!

Informatie over doneren

Bezoek onze Charity Shop

Nu in het nieuws

Reisverslag en werkbezoek April 2019

Lees dit bericht >>>

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen
Wij worden gesteund door Wilde Ganzen.

Onze doelstelling

Het realiseren van een dorp (80 woningen) voor verstoten gehandicapte leprapatienten in Ho, Ghana, Volta Region.