Bouwput

Oktober 2009

We zijn over de helft

In Oktober 2009 zijn we weer afgereist naar Ho, Ghana, om de voortgang van ons project te bekijken. Het was ondertussen alweer ons zevende bezoek aan Ho en ook dit bezoek was weer erg vruchtbaar.

altaltToen we op 24 september aankwamen was de aannemer nog druk bezig met de 2 blokken van 4 huisjes en toen we weer naar huis gingen zijn ze opgeleverd. Tevens is hij begonnen met het aansluiten van de afvoer van de douches en toiletten op de eerste septic tank.

We hebben ook nog een vergadering gehad met de electriciteitsmaatschappij in Ho. Zij hebben toegezegd om voor ons een hoofdkabel te leggen van de hoofdweg naar ons dorpje. Waarschijnlijk zal dit gratis gedaan worden door de electriciteitsmaatschappij en moeten we zelf zorgen voor de aansluitingen van de huisjes op het lichtnet. Gelukkig zijn alle voorzieningen al getroffen bij de bouw van de huisjes.

altDit keer hebben we weer wat nieuws meegenomen waar een erg grote behoefte aan was, namelijk krukken. We hadden van de Vierstroom nl. 15 paar krukken gekregen en die hebben we uitgedeeld aan de mensen die bijna niet meer kunen lopen. Degene die krukken kregen waren ontzettend gelukkig en voor sommigen betekenen de krukken dat ze eindelijk weer mobiel zijn na jaren niet mobiel geweest te zijn.

Net na de jaarwisseling, op 5 januari, start Stanley, onze aannemer met de bouw van de polikliniek in ons dorpje. Hij hoopt dat wanneer we in April weer terugkomen de polikliniek klaar zal zijn. Het Rode Kruis heeft ons al min of meer toegezegd dat we dan weer medicijnen meekrijgen voor de nieuwe polikliniek. Een onderdeel van de polikliniek is de woning voor de zuster. Als alles af is komt er namelijk een gepensioneerde zuster wonen in ons dorp en zij zal 24 uur per dag beschikbaar zijn om hulp te verlenen aan de bewoners. Hiermee hopen we weereen belangrijke nieuwe mijlpaal te bereiken in de realisatie van ons project.

Jan van Meerkerk en Hans Straver

Help ons!

Informatie over doneren

Bezoek onze Charity Shop

Nu in het nieuws

Reisverslag en werkbezoek April 2019

Lees dit bericht >>>

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen
Wij worden gesteund door Wilde Ganzen.

Onze doelstelling

Het realiseren van een dorp (80 woningen) voor verstoten gehandicapte leprapatienten in Ho, Ghana, Volta Region.