Bouwput

Maart 2009

Voor de zesde keer alweer zijn we naar ons project in Ho geweest en we mogen zeggen dat het er fantastisch uitziet.

DansOndertussen zijn er 36 huisjes klaar en tijdens dit bezoek zijn de nieuwste 16 huisjes overgedragen aan de verschillende leprafamilies. Zoals iedere keer ging dat ook nu weer gepaard met veel dans en drum. Ook de Ghanese televisie was weer van de partij voor het maken van een half uur durend televisie verslag. Helaas hebben we de uitzending niet kunnen zien, aangezien het uitgezonden is net nadat we weer naar huis waren, maar Stanley zal proberen om een DVD van de uitzending te krijgen en als we die hebben zullen we deze op de website plaatsen, zodat iedereen hem kan bekijken.

MedicijnenOok deze reis hadden we weer ongeveer 50 kilo medicijnen meegekregen. Dit is alweer de tweede keer dat wij dit konden doen en wederom had het Rode Kruis, afdeling Schoonhoven, deze medicijnen voor ons gesponsort en gelukkig was ook de Schoonhovense Apotheek weer zo vriendelijk om de medicijnen tegen inkoopsprijs te leveren.

Deze reis hadden we ook nog een extra verrassing bij ons in de vorm van 2 zgan. microscopen die we hebben gekregen van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De doktoren in Ho waren hier zeer blij mee, want wat ze hadden was werkelijk prehistorisch.

Naast de huisjes, demedicijnen en hulpgoederen zijn we van plan om een polikliniekje te laten bouwen midden in het lepradorp, zodat de leprapatienten niet meer hoeven te reizen om te kunnen worden behandeld, maar direct in het dorp geholpen kunnen worden. Voor de financiering hiervan hebben we een Duitse familie leren kennen die deze polikliniek volledig voor ons wil sponsoren. De tekeningen zijn ondertussen ook al gemaakt, dus we hopen hiermee snel te kunnen beginnen.

Naast de huisjes, de medicijnen en alle andere dingen die we tot nu toe hebben gerealiseerd zijn we ook de afgelopen jaren bezig geweest om het dagelijks leven van deleprapatienten te verbeteren. Dit hebben we onder andere gedaan door de bewoners te helpen met wat simpel gereedschap voor het bewerken van het land en ze te leren hoe ze gewassen moeten verbouwen. Dat dit resultaat heeft betekent dat we ook naar de toekomst toe voor een beter leven voor de mensen proberen te zorgen. Ondertussen heeft dit al resultaat en hebben de bewoners nu beter te eten, doordat de oudere kinderen het geleerde goed in de praktijk weten te brengen. Ze kunnen ondertussen Casave, Mais, Aardappelen, Tomaten en Uien verbouwen.

Jan van Meerkerk en Hans Straver

Help ons!

Informatie over doneren

Bezoek onze Charity Shop

Nu in het nieuws

Reisverslag en werkbezoek April 2019

Lees dit bericht >>>

Wilde Ganzen

Wilde Ganzen
Wij worden gesteund door Wilde Ganzen.

Onze doelstelling

Het realiseren van een dorp (80 woningen) voor verstoten gehandicapte leprapatienten in Ho, Ghana, Volta Region.